Dessa plagg bör finnas i en basgarderob

Den manliga garderoben är ofta mindre än den kvinnliga diton. Män har inte samma behov av att förändra sitt utseende och det är något som, enligt oss, innebär att en man kan köpa lite mer exklusiva kläder och material. Naturligtvis är detta en generalisering. Det finns män som har behov av en större garderob likväl som det finns kvinnor som har ett mindre sådant behov. 

Om man ser till hur en garderob tillhörande en man bör vara uppbyggd så bör följande plagg kunna bockas av: 

 

 

 

 

 

 

Låt en skräddare se över kostymen 

Ser din garderob ut på detta sätt så har du en stabil bas att utgå ifrån där du kan addera färg, spännande accessoarer och egna personliga saker för att skilja dig från mängden. Vi har medvetet utelämnat ett plagg här; ett plagg som vi ska titta lite närmare på. Ingen garderob är komplett utan - minst - en kostym och det första rådet vi ska ge gällande en sådan är att du ska låta en skräddare lägga sin hand över den du köpt. Oavsett färg, oavsett struktur, oavsett material, oavsett slag och knäppning så kommer ett besök hos en skräddare att vara nödvändigt. Varför? Jo, därför att en kostym inte är anpassad efter din kropp. Köper du en kostym i en butik i exempelvis Täby  så kommer utprovningen, enligt oss, mest att handla om den sitter bra i det stora hela. Den sista touchen, den som gör att kostymen verkligen blir din, den görs utav en skräddare. 

 

Vilken kostym ska du köpa? 

Först och främst så kan en skräddare alltså sy in, lägga ut och måttanpassa din kostym utifrån din egen kropp. Det som en skräddare dock inte kan göra - det är en total förändring. Köper du en kostym i Täby som är illgrön till färgen, som har breda slag och som har fyra knappar så kanske detta känns fräscht och fräckt just då. Troligt är dock att kostymen i fråga kommer att kännas hopplöst daterad efter något år. 

Du kommer förmodligen ångra ett köp av en kostym som följer de trender som för tillfället råder. En klassisk kostym har ett helt annat utrymme för förändring av en skräddare och den står emot tidens tand på ett bättre sätt 

Skulle du istället köpa en mer klassisk kostym - dubbelknäppt kavaj, trubbiga slag, ett diskretare mönster av fiskben - så kan du be en skräddare göra enklare förändringar hela tiden. Din kropp förändras, du kanske går upp- eller ner i vikt och det kanske är en lite smalare silhuett som är modernt då kostymen ska användas. 

En klassisk kostym håller i längden på ett annat sätt än vad en mer modern sådan gör; detta då en skräddare ofta kan uppdatera den förra till tidens melodi på ett bättre sätt. Oavsett hur denna melodi låter. 

27 Jan 2018