Flyttfirma Sollentuna - vanliga frågor

Vad ska man egentligen tänka på i samband med en flytt i Stockholm? Tjänar man på att anlita en flyttfirma i Sollentuna och, i så fall, vilken ska man välja? Det finns många frågor om en flytt och vi ska här nedan försöka svara på några av de vanligaste.

Den genomsnittlige svensken flyttar ungefär 10 gånger under en livstid. Snittet här dras ganska kraftigt upp av de som bor i Stockholm där flyttar blir vanligare som en följd av svårigheten som finns i att både köpa en lägenhet och att hitta ett förstahandskontrakt för en sådan. Många bor under kortare perioder i lägenheter och därför blir också flyttar och behovet av en flyttfirma i Sollentuna väldigt påtagligt. Med det sagt: här kommer några svar på frågor om flytten:

Varför välja en flyttfirma i Sollentuna?

Av flera skäl: det är effektivt, det är enkelt, det är prisvärt och det ger dig en chans att fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Du kan dessutom numera också - beroende på vilken flyttfirma i Sollentuna du väljer - skräddarsy din flytt och exempelvis ta hjälp med packning, uppackning, flyttstädning och magasinering. Det senare är för övrigt en perfekt lösning för dig som bor mycket i andrahand och som flyttar med regelbundenhet.

Kan jag använda rut-avdraget för en flyttfirma?

Ja, sedan några år tillbaka är det fullt möjligt att välja en flyttfirma i Sollentuna och använda dig av denna frikostiga skatterabatt som ger dig en möjlighet att dra av halva arbetskostnaden. Ett bra val!

Vad ska jag tänka på inför flytten?

Dels så ska du se till att säga upp olika abonnemang och försäkringar. Dels så ska du göra en flyttanmälan och dels så ska du ordna med flyttbil, kartonger och med kompisar som kan hjälpa dig att bära och transportera ditt bohag. Se till att packa i god tid innan och se till att använda dig av rätt kartonger. Sådana kan du hyra av en flyttfirma i Sollentuna också, som ett tips. Packa inte för tungt och se till att lyfta med benen snarare än ryggen. Försök att bibehålla den spänning och positiva känsla som en flytt trots allt innebär!

27 May 2023