Golvslipning ger bättre effekt

Många tänker att nytt är synonymt med bättre. Det kan stämma i vissa fall, men i många fall så handlar det om det motsatta. För att förklara detta så kan vi peka på golv och visa på varför det är en sämre lösning att köpa nya golv än att se över kring huruvida en golvslipning är möjlig att göra.

En golvslipning har många fördelar jämfört med vad ett nytt golv har. Kostnaden är en sådan. Ett nytt golv kostar mycket pengar och om det handlar om ett mer exklusivt sådant så kan det komma att skena iväg rent ekonomiskt. Hittar man ett billigare golv så innebär detta ofta ett steg nedåt rent kvalitetsmässigt i jämförelse med det befintliga golvet. Givet, naturligtvis, vilket typ av golv det handlar om.

Vår poäng är att många av de äldre golv av massivt trä eller parkett som ligger i bostäder i Stockholm är av en hög kvalitet. Det kanske finns några sprickor, det kanske finns några håligheter, det kanske ser slitet ut och det kanske inte alls ger någon lyster. Men, det hör också till och allt detta är ett bevis på att det funnits liv i bostaden. Det är inte synonymt med att golvet är dåligt och att det måste rivas ut. Det är signaler på att det är dags för en golvslipning.

Parkettgolv slipas med maskin

Undersök möjligheterna för en golvslipning i Stockholm

Ett vanligt trägolv kan slipas ungefär tre gånger och ser man till att det normalt finns en hållbarhet som sträcker sig över en mansålder så ser man också att det finns goda möjligheter att det golv du har i bostaden i Stockholm går att slipa upp.

Det kommer, nästan utan tvekan, att ge dig ett vackrare golv än om du skulle välja ett nytt sådant. Trä är ett material som lever; det rör på sig, det sätter sig och det behöver sina beskärda år för att, så att säga, hitta sin egen personlighet. Under slitaget, smutsen och det förfulande ligger ett extremt vackert golv som tas fram genom en golvslipning och som får en ytterligare nivå av skönhet genom en efterföljande ytbehandling.

Välj ytbehandling efter din golvslipning

Ytbehandling är det som ger golvet det där sista lilla och som gör att även ett äldre golv får samma lyster som ett nytt. Även här kan du påverka och göra val. Vill du ha ett varmt golv så kan du välja en ytbehandling med olja.

Vill du ha extra skydd och en härlig lyster så är lack ett bra alternativ och om du vill ha lite av en kombination så väljer du en golvslipning med hårdvaxolja som ytbehandling efteråt.

På det stora hela så bör man alltid undersöka möjligheterna för en golvslipning innan man fattar beslut om att investera i ett nytt golv. Företag inom golvslipning i Stockholm är att jämföra med rena magiker vad gäller att förvandla ett slitet golv - som man tror är bortom räddning - till ett nytt sådant. Låt inte den möjligheten gå dig förbi!

15 Jan 2020