Innovationer inom städning - vad händer egentligen?

Få tycker att städning tillhör det roligaste man kan göra i vardagen. Dels så handlar det om någonting som tar mycket tid i anspråk och dels så handlar det också om att städning kan vara fysisk påfrestande. Men, det handlar också om ett nödvändigt ont. Städar man inte så får man dels ett hem som ingen trivs i och dels så får man också ett hem där familjen lätt blir sjuka. Det senare som en direkt följd av att bakterier både trivs och sprids i smutsiga miljöer.

 

Att städning tar tid är ett faktum och det är också ett problem som många idag brottas med. Många familjer har svårt att få bitarna i livspusslet att passa in i varandra och i synnerhet ser man detta i större städer där exempelvis pendlingen mellan arbete och hem kan ställa till det.

Att som familj få ihop allt från nämnda pendling vidare till handling, matlagning, skjutsande till barnens olika aktiviteter och samtidigt också hinna med att träffa vänner och träna är långt ifrån enkelt. Där blir städningen ett tidsslukande ok och frågan är om man kan bli av med detta.

 

Finns det någonting som gör städningen enklare?

 

Många pekar på att städbranschen är ett område där nya innovationer sällan når marknaden. Visst fog finns för detta, men samtidigt så kan man heller inte bortse från att det de facto kommit några nyheter under senare år som gjort städningen - delvis - enklare. Har du exempelvis en robotdammsugare så har du också en kär vän som gör att du slipper dammsuga ditt hem och där du istället kan fokusera på andra delar av städningen.

 

 

Utöver detta så kan man även se att skaftdammsugaren har kommit att göra skillnad i folks vardag: genom att använda en sådan så slipper man dra runt på en större, klassisk dammsugare och det gör att man också får enklare att underhålla hemmet. Har man en skaftdammsugare så är det enklare att plocka fram den och dammsuga mer regelbundet - det gör att de mer tidskrävande storstädningarna som sker blir enklare och att de heller inte behöver äga rum så frekvent. Nackdelen med denna typ av dammsugare är att den kräver planering gällande laddning och att de av den anledningen ofta gör sig bättre i mindre hem. I större hem får de mer vara ett komplement till en vanlig dammsugare.

I övrigt gällande innovationer i städbranschen så kan man se att sensorer börjat användas mer på allvar än tidigare. Många kommuner har investerar i exempelvis sensorer som varnar när sopkorgar och kärl på offentliga platser börjar bli fulla. Detta är ett effektivt sätt att både spara pengar och samtidigt erbjuda en bättre, trevligare miljö för sina invånare.

 

Rut-avdraget är den stora revolutionen

 

Man behöver emellertid inte enbart peka på teknik då det handlar om innovationer i städbranschen. Faktum är att den största skillnaden som synts handlar om ett politiskt initiativ där Rut-avdraget skapat den största revolutionen i branschen.

Med Rut-avdraget kan vanliga privatpersoner anlita en städfirma för hemstädning i Stockholm och dra av halva kostnaden för arbetet. Detta har också gjort att dels fler familjer väljer hemstädning i Stockholm, men även att betydligt fler städföretag i vår huvudstad sett dagens ljus.

Genom professionell hemstädning i Stockholm så erbjuds man ett rent hem och kan själv bestämma både när och i vilken omfattning städningen ska ske. Detta är det som gjort mest skillnad för de familjer som har svårt att få vardagen att fungera. Genom hemstädning i Stockholm så köper man sig de extra timmar i veckan som kan läggas på andra, viktigare saker. Tack vare Rut-avdraget så är det dessutom en riktigt billig investering.

9 Nov 2022