Ljusnande framtid för gröna innovationer

Den som vill är intresserad av investeringar, antingen som bisyssla eller som heltidsförsörjning, har i alla tider haft goda anledningar att titta på teknikbranschen och vad för nya innovationer som kan komma att bli stora och få företag att växa. Så har det varit så länge aktiemarknaden har funnits och så är det även nu. Den hetaste teknikgrenen idag är utan tvivel miljöteknik och förnyelsebara energikällor.

Allt fler väljer hållbarhetsfonder

Vårt klimat står under ett allvarligt hot med anledning av vår konsumtion och våra utsläpp och människan behöver teknikens hjälp för att undvika en potentiell katastrof. Det blir alltmer tydligt att det inte går att påverka den enskilda människans konsumtionsval och beteendemönster. Det är inte upp till individen att rädda klimatet, utan det är politikerna och kanske framför allt företagen som måste börja ta ansvar. Men naturligtvis påverkas både politiker och företag av de val vi gör som konsumenter. Numera går det även att visa sin ståndpunkt genom vilka fonder man väljer att placera pengar i.

Att visa miljöansvar har sedan ganska lång tid varit bra för företag, åtminstone ur goodwill-synpunkt. Numera ökar det också chansen att bli invalda i de så kallade hållbarhetsfonder som blir allt populärare. Allt fler fondsparare gör etiska och miljömässiga val när de väljer fonder och den marknaden kommer definitivt att bara bli större och större.

Få hjälp med kapitalförvaltning genom Private Banking

Även rika människor vill kunna placera sina pengar etiskt och i grön teknik. Du som har en förmögenhet och stort placeringsbart kapital är antagligen berättigad till Private Banking via din bank. I annat fall bör du byta bank. Private Banking är en tjänst som banker erbjuder sina mest förmögna kunder, det är trots allt de som genererar de största inkomsterna till banken. Den som har tillgång til Private Banking får en personlig banktjänsteman som bland annat hjälper till med kapitalförvaltning, att se till kundens tillgångar placeras rätt utifrån dagsaktuella kurser.

Du kan så klart som kund ha önskemål utifrån visa premisser om vad du vill satsa på och vad du vill undvika. Många som har kapitalförvaltning som tjänst genom sin bank vill att mycket av pengarna ska satsas på hållbarhetsfonder och förnyelsebara energikällor. Det är både ett sätt att värna om miljön och framtiden, men nu för tiden också en säker investering och något som i de allra flesta fall kan få kapitalet att växa snabbt på ganska kort tid.

Vägledning för dig utan private banking

Men du kan så klart få hjälp med dina placeringar även om du inte är stormrik. Många tidningar som handlar om aktier och fondsparande tar upp hållbarhetsfonder och etiska fonder, vilka som är bra och vilka som mest skyltar med ordet hållbarhet för att skyla över brister. Du kan också gå in på sajten hallbarhetsprofilen.se och söka på specifika företag, filtrera bland värdepapper och fonder och mycket annat. Det är överlag betydligt enklare att vara småsparare idag och många nybörjare som börjar investera i värdepapper lär sig snabbt vikten av att diversifiera och annat som är viktigt. De tär lätt att söka information och göra medvetna val, något som så klart underlättar för den som vill ha en etisk kompass i sitt sparande.

 

7 Dec 2018