Mässor för kontorsinredning

En av de mest inspirerande vägarna till att hitta ny inredning är att gå på mässa. Det gäller oavsett om det handlar om inredning till hemmet eller kontorsinredning. I Stockholm är det framförallt Stockholmsmässan som erbjuder dessa dagar. Mässhallen ligger i Älvsjö som nås enkelt med pendeltåg från Stockholms Central. 

Stockholm Furniture Fair & Light Fair

En mässa som har fokus på belysning av alla de slag inom inredning. Det gäller då både heminredning samt i offentliga lokaler (kontorsinredning, väntsalar, bibliotek osv). Här visas nya produkter, tekniska innovationer och inspirerande detaljer.

När denna mässa hålls så genomförs även Stockholm Design Week. Det är en designvecka som innebär event på över 200 ställen i Stockholm. Det kan vara allt från föreläsningar om belysning inom arbetslivet till konstinstallationer med fokus på ljus.

År 2019 kommer mässan att hållas 5-9 februari. Mer info, tider och utställare kan läsas om på dess hemsida.

Formex

Formex är en av de största mässorna i Norden med fokus på inredningsdesign. Denna inredningsmässa passar både för dig som älskar minimala inredningsdetaljer till dig som vill ha funktionell kontorsinredning. Från dig som vill lära sig mer via föreläsningar och debatter till dig som bara vill strosa runt och känna av ”inredningsatmosfären”.

Totalt är det ca 800 utställare på dessa mässor. Här finns design, formgivning, innovationer, mode och allt annat som hittas inom formgivning. Man räknar med att ca 20 000 personer besöker mässan varje år.

År 2019 kommer mässan att hållas 15-18 januari.

Hitta till Stockholmsmässan

Om du åker bil till mässan så är det viktigt att vara ute i god tid. Visserligen finns stora parkeringsplatser men det tar ändå tid med logistiken. Totalt finns det plats för 2000 bilar på deras egna parkeringar. Utöver det kan även grusplaner öppnas upp för parkering vid större event. På detta sätt kan de få ytterligare 700 platser.

Har du möjlighet så välj istället kollektivtrafiken. Det går att åka buss och pendeltåg till Älvsjö. Från hållplatsen tar det inte mer än tio minuter att gå upp till mässområdet. Lika många minuter tar det att åka från Stockholm Central till Älvsjö.

Ett alternativ är att åka på bussresa. Från en rad olika städer i Sverige anordnas bussresor till Stockholmsmässan. Detta oavsett om det är en mässa med fokus på inredning för hem och kontor eller om det är en resemässa.

Har du inredningsintresse? Ansvarig för kontorsinredningen på företaget? Är designer själv? Då är detta mässorna för dig. Här kan du läsa om hur du kan skaffa miljövänlig kontorsinredning i Stockholm på: http://www.inventia.se.

2 Oct 2018