Modern golvslipning är helt dammfri

Alla golv måste slipas om emellanåt, hur försiktig man än försöker vara med dem och hur hårt träslag de än är tillverkade av. Det naturliga slitaget av att trampas på dagligen, de små partiklar som i det tysta utför ett minimalt slitage på golvet, möbler som dras oförsiktigt någon gång i bland, allt detta bidrar till att långsamt nöta ner ett golvs ytskikt tills det är tydligt att det måste slipas om. Det är lika säkert som att droppen urholkar stenen.

Kanske har du ett gammalt trägolv i din bostad som skulle må bra av en omslipning? Det är lätt att hitta bra golvslipare i Stockholm, och med de moderna metoder som golvslipare använder nuförtiden är det i princip inget besvär alls. Annat var det förr i tiden, när en golvslipning innebar att man i princip var tvungen att packa ner allt bohag i hela bostaden i kartonger och täcka med plast, för att slipdammet inte skulle ta sig in överallt. Efter en slipning var man sedan tvungen att dammsuga och våttorka et total gånger innan luften kändes okej att andas igen. Skillnaden jämfört med golvslipning idag är som natt och dag.

 

En viktig innovation

 

Om du tror att en golvslipning innebär en massa besvär och att det är att jämställa med en flytt – tänk om! Det enda du behöver göra är att tömma rummet där golvet ska slipas, tavlor och hyllor på väggarna kan du lämna som de är, de kommer inte att påverkas. Därefter tar du upp din mobil och ringer en golvslipare i Stockholm och ber dem komma över med en modern golvslipmaskin.

De flesta företag som erbjuder golvslipning i Stockholm har övergått till den modernare typen av golvslipningssystem, som verkligen måste klassas som en av de viktigaste innovationerna inom renovering och bygg de senaste åren. Moderna golvslipmaskiner kan nämligen kopplas till en ny sorts dammsugare, som suger upp allt damm så fort det har slipats upp från golvet. Systemet är helt tätt, vilket gör att inte ett dammkorn från slipningen kommer ut i luften. I många fall blir inomhusluften i rummet till och med bättre än den var innan!

 

Dammfri golvslipning i Stockholm

 

När du vill anlita en golvslipare i Stockholm, kolla då att han kan erbjuda dammfri golvslipning. Att få bostaden full med damm bara för att man vill vårda sitt trägolv är inte längre en plåga som man behöver genomlida, faktum är att du inte behöver göra någonting annat än att plocka bort allt från golvet som ska slipas, så tar golvsliparen hand om resten. Eftersom slipningen sker helt dammfritt kan golvet dessutom ytbehandlas direkt efter slipningen, vilket gör att en duktig golvslipare både hinner slipa ett golv så många gånger som det behövs och dessutom ytbehandla golvet samma dag.

30 Mar 2019