När du behöver vidareutbilda dig

Ibland kan man behöva vidareutbilda sig. Säg att det har gått några år sedan man utbildade sig. I synnerhet inom IT och programmering, går utvecklingen otroligt snabbt framåt. Men det kan hända att man även behöver vidareutbilda sig och handha andra tjänster, på ett annat företag, eller på det man redan arbetar på. Då är en veckas utbildning ett bra alternativ. Här tipsar vi om en sådan vidareutbildning inom projektledning.

Vad är projektledning?

Bli projektledare på Learning Tree

Att leda ett projekt, är det så svårt? Som i de flesta andra sammanhang, arbetar man med människor. Även om det handlar om att programmera ett nytt program, är det ändå människor som ska programmera det. I ett projekt som kanske ska införa någon ny avdelning på företaget, eller i organisationen, kan det behövas att alla arbetar och strävar efter samma mål. Då behöver man en tydlig och duktig ledare som ser till att alla får samma information och kan arbeta så effektivt som de bara kan. Att leda projekt är svårare än vad man kan tänka sig, om man inte vet hur man gör.

Så kan en projektledarutbildning se ut

Att gå en projektledartbildning behöver inte betyda att man måste sätta sig i skolbänken för särskilt lång tid. Har man arbetsprocesserna i det egna företaget klart för sig, kan man behöva komplettera sin kunskap om projektledning med några dagars utbildning. Det kan räcka med en veckas utbildning. Det handlar mycket om att dokumentera, vägleda och sponsra medarbetare så att alla vet vad de ska göra. En projektledare ska också hålla reda på budget och tiden så att man varken slösar med tid eller pengar när man ska arbeta med något nytt. Att kunna hantera de digitala verktyg som en sådan tjänst innebär, är en bra sak. Learning Tree har just de verktyg som man kan behöva som projektledare. De erbjuder några dagars utbildning i hur man hanterar och använder sig av dem.

Gå någon vecka på distans

Att bli projektledare är inte svårt. Mycket kunskap har man ofta redan, utan att man tänker på det aktivt. Blir man medveten om allt det som man redan kan, är det inte många timmars utbildning som sedan krävs. Många som är vana att hantera datorer och digitala arbetsverktyg, lär sig de nya verktygen snabbt. De är lätta att använda, de är lätta att förstå och är utformade just så att alla ska kunna lära sig hantera och använda dem.

16 Sep 2019