Operativsystem - dags att byta till ett nytt?

Med ett nytt operativsystem kan du som användare njuta frukterna av ett system som är i bättre takt med tiden. Detta innebär att exempelvis en sömlös övergång mellan olika enheter - mobil, dator, surfplatta - kan ske och att du genom detta också exempelvis kan plugga eller arbeta, på ett säkert, sätt oavsett var du befinner dig.

Dagens operativsystem är även snyggare och betydligt med kompatibla vad gäller exempelvis appar och andra funktioner som den moderna människan använder i vardagen. Oavsett som du agerar som som en privatperson som använder datorn litegrann varje dag eller om du är en gamer eller en yrkesperson som använder din dator för mer avancerade saker inom ljud, bild och grafik så kommer ett nytt operativsystem att göra skillnad.

Köpa operativsystem till företaget - tänk säkerhet!

Ser man till privatpersoner så finns alltså ett värde i att byta och köpa operativsystem som ligger mer i det funktionella och i det estetiska och visuella. Man får helt enkelt både en enklare och snyggare användning. Företag däremot, de måste även fokusera på en annan aspekt i sitt operativsystem. Hur pass säkert är det egentligen?

Många företag överskattar det egna säkerhetssystemet och har dessutom en tanke på att ingen skulle vilja attackera den egna verksamheten. Det är en ödesdiger kombination. Faktum är att ungefär hälften av alla cyberattacker sker mot mindre och medelstora företag då deras säkerhet är av en avsevärt mycket lägre kvalitet. Detta är ett reellt hot: hur mycket information har ert företag som måste skyddas - och vad händer om någonting läcker ut?

Genom att uppgradera ert operativsystem så skapas en större säkerhet och en trygghet i att ni har ett vattentätt skydd för den viktiga information som ni hanterar. Utöver detta så ger ett byte av operativsystem även varje medarbetare en enklare och mer effektiv arbetsdag - detta oavsett vilken bransch och verksamhet det handlar om.

5 Oct 2022