Programvara - välj en som passar dig och dina behov

Dags att byta programvara? Det kommer alltid en dag då detta bör ske - och numera så kommer den dagen lite snabbare än förut. Vi lever i en föränderlig tid där nya innovationer hela tiden ser dagens ljus och där saker i och med detta snabbt blir inaktuella och omoderna. Bäst-före-datumen har en kortare hållbarhet och vad gäller programvara så är detta inget undantag - det är snarare tvärtom.

Både företag och privatpersoner måste med jämna mellanrum se över sina egna hus, kolla vilken programvara man har och uppgradera sig till en modernare version. Detta sett ur flera olika perspektiv där exempelvis säkerhet är en nyckelfråga.

Äldre programvara är, helt enkelt, något som ger dig sämre säkerhet. Du tror alltid att du är trygg och att ingen vill dig något illa, men då det kommer till exempelvis cyber- och virusattacker så sker ingen personlig gallring. Det är alltid de svagaste som drabbas och här är detta ofta synonymt med en äldre programvara.

Fördelar med ny programvara

Utöver säkerhet så finns även andra fördelar med en uppdatering. Modern programvara möjliggör ett högre arbetstempo som en följd av tidstjuvar, buggar och rena flaskhalsar i systemet försvinner. Detta gör att företag kan öka lönsamheten och samtidigt också få en arbetsplats utan irriterande avbrott, frustration och dåligt humör.

En annan fördel handlar om en ökad flexibilitet: du kan arbeta varifrån du själv vill och använda olika enheter utan en massa krångel. Ny programvara rör sig sömlöst mellan mobil, dator och exempelvis surfplatta - och den gör det utan att tumma på säkerheten.

Vad passar då för dig? Vi skulle rekommendera dig att öppna för lite rådgivning i denna fråga. Alla har olika krav och olika behov. Kontakta en återförsäljare som har tiden som krävs för att hjälpa dig att göra rätt val - baserat på dina krav, behov och önskemål. Detta går att göra oavsett om du köper programvara online eller i butik.

28 Sep 2022